SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Föreningen
United Movement

UMC:s arbete mot antidoping

Vaccinera klubben mot doping är ett upplägg för idrottsföreningar att göra en egen strategi för antidopingarbetet, både förebyggande och akut. Verktyget hjälper föreningar att ta fram en handlingsplan som förebygger doping.

 

Alla medlemmar i en idrottsförening är skyldiga att känna till och följa dopingreglerna. Därför informerar föreningen dig och övriga idrottsutövare om vad som gäller. Med hjälp av ”Vaccinera klubben mot doping” kan föreningen se till att ledare och idrottsutövare får grundläggande kunskaper om dopingreglerna. På så sätt undviks dopingfall eller andra brott mot dopingreglerna orsakade av okunskap.

 

Vi i UMC vill därmed

  • Skydda våra idrottares prestationer och tävlan på lika villkor.
  • Främja en sund träningskultur.

 

I UMC har flertalet personer med olika ansvarsområden genom gått en utbildning som kallas "vaccinera klubben mot doping" och vi har arbetat fram en handlingsplan för att förebygga doping inom vår förening. Här nedan kan du se en sammanfattning av den handlingsplanen. 

 

1. Vi ålägger samtliga styrelsemedlemmar/ledare/tränare och idrottsutövare i våra junior-tävlingslag att göra e-utbildningen Ren vinnare. Dessutom att årligen göra kunskapstestet i Ren vinnare för att repetera sina kunskaper. Uppföljning sker genom att diplom på genomförd utbildning skickas till vår säkerhetsansvarig Joshua Ziegler. 

 

2. Vi informerar våra medlemmar om Antidoping Sveriges tipsfunktion för misstänkt doping på vår hemsida.

 

3. Vi uppmanar alla att använda sig av Röd gröna listan på vaccineraklubben.se där man kan söka vilka mediciner som är tillåtna och vilka mediciner som kräver dispens för olika tävlingar. Det går att retroaktivt skicka in medicin dispens.

 

Vill man läsa hela handlingsplanen i sin helhet så hittar man den här: HÄR!

 

Vill man läsa mer om antidopings-arbete inom idrottsrörelsen i Sverige kan man gå in på antidoping.se   

 
SOCIALA MEDIER
SAMARBETSPARTNERS