SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
CHEERLEADING

Intagning tävlingslag inför säsongen 2023/24

Vill du bli en del av vår familj nästa säsong?

Varmt välkommen till anmälan för United Movement Cheer!
 
Vi kommer ha tre stycken tryout tillfällen, ena är för junior och minior level 1, andra är för junior level 2 och tredje är för Groupstunt. Kan du inte delta, och vill söka digitalt, hänvisar vi dig att skicka videos till coach.rominas@gmail.com. Skriv "Tryout 23/24" som rubrik, och skriv i mailet vilket/vilka lag du söker till.
 
Våra tryout tillfällen är:
 
Minior och Junior, Level 1
Lördagen den 3/6, kl.12.00-14.00 i Nya Tegelhagens skola (nya idrottshallen) 
 
Junior, Level 2
Lördagen den 3/6, kl.14.30-16.30 i Nya Tegelhagens skola (nya idrottshallen) 
 
Groupstunt, Junior och Senior
Lördagen den 3/6 kl.17.30-19.00 i Nya Tegelhagens skola (nya idrottshallen) 
 
ANMÄL DIG HÄR!We can’t wait to have you!💙🤍💚#UnitedFamily

 

Tävlingslag 2023/24:

Minior level 1 - Majesty

Junior level 1 - Universe

Junior level 2 - Unique

 

 

Viktigt att tänka på inför tryout

  • Fundera om du/ditt barn verkligen är redo för nivån, prata med tidigare tränare om du är osäker och lägg realistiska förväntningar
  • Kom i god tid innan tryouten börjar, minst 15 min innan
  • Kom ombytt och med uppsatthår
  • Medtag vatten och ev. något litet att äta (får ej innehålla nötter)
  • Lär känna dina egna begränsningar och gör inget du aldrig gjort förut om inte tränarna säger att du kan göra det
  • Vi kollar alltid på helheten, så går det sämre i något moment behöver inte det vara avgörande, fortsätt kämpa och försöka ha en positiv attityd!
  • Tänk inte för mycket på att du ska bli bedömd, utan tänk att det är en vanlig träning och vi vill se om vi tror att den aktiva är redo för den nivån - Fokusera på att ha kul!
  • Om du inte kommer in i det laget du önskar, fråga om feedback och fortsätt jobba vidare så kommer du nå dit! 
Att gå i tävlingslag i UMC

Att gå i ett tävlingslag innebär extra stort åtagande av både aktiva och vårdnadshavare. Det är viktigt att man är införstådd i vad det innebär innan man tackar ja till en plats i något av våra tävlingslag.

 

Närvaro är a och o i cheerleading och skulle man i några untantagsfall missa en träning (t.ex. på grund av sjukdom eller annan oförutsedd händelse) behöver detta meddelas i sådan god tid som möjligt till lagets tränare. Frånvaro påverkar nämligen hela laget och därför är så viktigt att man förstår varför ens närvaro alltid är så viktig. Semester och resor behöver förläggas på lov och andra lediga dagar. Vi skickar i början av varje säsong ut en säsongsplanering med planerade tävlingsdatum, koreografihelger och lov m.m.

 

Föräldrarengagemang är viktigt för att kunna stötta era barn och ge dom de bästa förutsättningarna att kunna prestera och få tid till idrotten. I vardagen kan detta se ut som att hjälpa till med måltidsplanering och se till att barnen alltid har något mellanmål med sig eller mat i magen inför träning. I tävlingslag förekommer tävlingsresor utanför stockholmsområdet där vi behöver hjälp med föräldrar som skjutsar, ev följer med om det är längre resor, hjälper till vid uppvisningar/genrep, se till att dräkter tvättas och lämnas in, samt stöttar lagets tränare där det kan behövas.

 

Sportsmannaanda och "laget-före-jaget"

Cheerleading är en idrott där tillit och trygghet är essentiellt för att utövare ska kunna utvecklas och prestera. För att gå i tävlingslag behöver man förstå vikten av att vara en god lagkamrat genom att alltid peppa, heja på varandra och respektera tränares beslut. Nedåtlåtande kommentarer eller negativ attityd är inte OK. Att ha en individuell vilja och drivkraft kan vara oerhört positivt och lyfta ett lag till nya nivåer. Det är viktigt att alltid ha lagets bästa som prioritet, även när det inte överensstämmer med ens egna individuella önskemål. 

 

Egen träning

Går man i tävlingslag förväntas man även träna utanför träningar. Detta skiljer sig något beroende på ålder och nivå, men kan handla om att öva koreografi, stretch/styrka och konditionsträning etc. Tränarna kan också be den aktiva öva något mer specifikt hemma för att kunnna komma vidare till nästa nivå. Det är därför viktigt att man tar ansvar även utanför träningar och har stöttning för detta hemma.

 

Vi förstår att det är ett stort åttagande och därmed behöver man fundera en extra gång innan man bestämmer sig att tacka ja till en plats i tävlingslag. 

 
SOCIALA MEDIER
SAMARBETSPARTNERS