Klicka här för att komma till vår bokningssida
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
CHEERLEADING

Intagning tävlingslag inför säsongen 2022/23

Intagningarna till våra tävlingslag inför säsongen 22/23 görs genom tryouts. Vi kommer hade ett första tryouttillfälle under v. 22 där man senast den 10e juni fick veta vilket lag man erbjuds plats i till kommande säsong. Har man inte möjlighet att deltaga på detta tryouttillfälle kan man fortfarande göra en anmälan och klicka i "kan ej deltaga på tryout" så kontaktar vi er vidare. I vissa fall kan vi göra en enad bedömning av vilken level den aktiva passar på, i andra fall behöver vi se den aktiva under en träning eller tryouttillfällle.

 

Vi erbjuder ytterligare ett tryouttillfälle den 20e augusti för de som missat det första eller om man tränat extra under sommaren kanske önskar göra ett nytt försök på önskad level.

 

Anmälan till tryout för våra tävlingslag 20/8 görs här.

 

OBS, för att göra tryout måste man vara född 2011 eller tidigare (inga undantag ges).

 

Intagning i augusti görs enbart i mån av plats. Erbjuds man inte plats i något av tävlingslag hänvisas man till att boka plats i något av våra tränings- eller tävlingsförberedande lag via föreningens bokningssida.

 

Tävlingslag 2022/23:

Minior level 1 - Majesty

Junior level 1 - Ultra

Junior level 2 - Unlimited

Junior level 2/3 - Unique

 

 

Viktigt att tänka på inför tryout

  • Fundera om du/ditt barn verkligen är redo för nivån, prata med tidigare tränare om du är osäker och lägg realistiska förväntningar
  • Kom i god tid innan tryouten börjar, minst 15 min innan
  • Kom ombytt och med uppsatthår
  • Medtag vatten och ev. något litet att äta (får ej innehålla nötter)
  • Lär känna dina egna begränsningar och gör inget du aldrig gjort förut om inte tränarna säger att du kan göra det
  • Vi kollar alltid på helheten, så går det sämre i något moment behöver inte det vara avgörande, fortsätt kämpa och försöka ha en positiv attityd!
  • Tänk inte för mycket på att du ska bli bedömd, utan tänk att det är en vanlig träning och vi vill se om vi tror att den aktiva är redo för den nivån - Fokusera på att ha kul!
  • Om du inte kommer in i det laget du önskar, fråga om feedback och fortsätt jobba vidare så kommer du nå dit! 
Att gå i tävlingslag i UMC

Att gå i ett tävlingslag innebär extra stort åtagande av både aktiva och vårdnadshavare. Det är viktigt att man är införstådd i vad det innebär innan man tackar ja till en plats i något av våra tävlingslag.

 

Närvaro är a och o i cheerleading och skulle man i några untantagsfall missa en träning (t.ex. på grund av sjukdom eller annan oförutsedd händelse) behöver detta meddelas i sådan god tid som möjligt till lagets tränare. Frånvaro påverkar nämligen hela laget och därför är så viktigt att man förstår varför ens närvaro alltid är så viktig. Semester och resor behöver förläggas på lov och andra lediga dagar. Vi skickar i början av varje säsong ut en säsongsplanering med planerade tävlingsdatum, koreografihelger och lov m.m.

 

Föräldrarengagemang är viktigt för att kunna stötta era barn och ge dom de bästa förutsättningarna att kunna prestera och få tid till idrotten. I vardagen kan detta se ut som att hjälpa till med måltidsplanering och se till att barnen alltid har något mellanmål med sig eller mat i magen inför träning. I tävlingslag förekommer tävlingsresor utanför stockholmsområdet där vi behöver hjälp med föräldrar som skjutsar, ev följer med om det är längre resor, hjälper till vid uppvisningar/genrep, se till att dräkter tvättas och lämnas in, samt stöttar lagets tränare där det kan behövas.

 

Sportsmannaanda och "laget-före-jaget"

Cheerleading är en idrott där tillit och trygghet är essentiellt för att utövare ska kunna utvecklas och prestera. För att gå i tävlingslag behöver man förstå vikten av att vara en god lagkamrat genom att alltid peppa, heja på varandra och respektera tränares beslut. Nedåtlåtande kommentarer eller negativ attityd är inte OK. Att ha en individuell vilja och drivkraft kan vara oerhört positivt och lyfta ett lag till nya nivåer. Det är viktigt att alltid ha lagets bästa som prioritet, även när det inte överensstämmer med ens egna individuella önskemål. 

 

Egen träning

Går man i tävlingslag förväntas man även träna utanför träningar. Detta skiljer sig något beroende på ålder och nivå, men kan handla om att öva koreografi, stretch/styrka och konditionsträning etc. Tränarna kan också be den aktiva öva något mer specifikt hemma för att kunnna komma vidare till nästa nivå. Det är därför viktigt att man tar ansvar även utanför träningar och har stöttning för detta hemma.

 

Vi förstår att det är ett stort åttagande och därmed behöver man fundera en extra gång innan man bestämmer sig att tacka ja till en plats i tävlingslag. 

Tävlingslag 22/23

För miniorer och juniorer erbjuder vi tävlingslag som tränar mellan två till tre gånger per vecka. Utöver det erbjuds även extra träningstillfällen. 

 
Under säsongen 22/23 år har vi haft följande tävlingslag:

Tävlingslag 2022/23:

Minior level 1 - Majesty

Junior level 1 - Ultra

Junior level 2 - Unlimited

Junior level 2/3 - Unique

 
 
SOCIALA MEDIER
SAMARBETSPARTNERS