SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Föreningen
United Movement

Vill du bli tränare?

VI BEHÖVER BLI FLER!

Vi söker efter fler duktiga coacher som vill vara med och utveckla alla våra olika lag och nivåer. Älskar du att inspirera, utbilda och leda unga talanger till framgång? Då är det dig vi letar efter!

 

VARFÖR UNITED MOVEMENT CHEER?

På United Movement Cheer strävar vi efter att skapa en miljö där varje individ kan växa och blomstra. Vi tror på att främja kärlek till cheerleading samtidigt som vi fokuserar på prestation, team-anda och personlig utveckling. Med ett engagerat och dedikerat coaching-team strävar vi efter att forma inte bara framstående cheerleaders, utan även starka, självsäkra individer.

 

DINA ANSVARSOMRÅDEN:

Coachning och utbildning: Inspirera och vägleda våra cheerleaders genom träningar och tävlingar för att uppnå deras fulla potential.

Teambuilding: Skapa en sammanhållen och positiv atmosfär inom laget, där varje aktiv känner sig sedd,  uppmuntrad och stöttad.

Utveckling av rutiner: Arbeta tillsammans med laget och andra coacher för att skapa kreativa och imponerande cheer-rutiner för tävlingar och evenemang.

Personlig utveckling: Hjälpa varje individ att växa både som cheerleader och som person genom individuell feedback och stöd.

Kommunikation: Du skapar en kontakt med både aktiva, föräldrar, sportchef och andra coacher för att främja en bra kommunikation som stärker vår sammanhållning. 

 

VAD VI LETAR EFTER:

Erfarenhet: Du har tidigare erfarenhet av att coacha cheerleading eller liknande lagidrotter.

Passion: Du brinner för att utveckla unga talanger och tror på vikten av teamwork och positivt ledarskap.

Kreativitet: Du har en kreativ ådra och är redo att ta truppen till nya höjder genom kreativa rutiner och träningstekniker.

Engagemang: Du är dedikerad att skapa en positiv och stöttande miljö för varje individ i laget.

Säkerhet: Du prioriterar och implementerar säkerhetsåtgärder under träningar och evenemang för att säkerställa att varje cheerleader kan utföra sitt arbete på ett tryggt sätt.

 

VI ERBJUDER DIG SOM COACH:

  • Regelbunden fortbildning både inom UMC men även från externa verksamheter som till exempel Riksidrottsförbundet och Svenska Cheerleading-förbundet för att hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna inom cheerleading och utvecklas som coach.
  • Årliga kickoffer som stärker vår sammanhållning och skapar minnen utanför träningen.
  • Nära kontakt och dialog med sportchef så att din röst hörs och dina idéer tas på allvar.
  • Arvode som betalas ut utifrån en arvodestrappa baserad på ålder för träningar och tävlingar.
  • Personlig utveckling. Utöver detta så vill vi att ni coacher ska utvecklas som tränare och vi erbjuder olika roller inom föreningen ju mer erfarenhet man har.

 

--> FÖR ATT ANSÖKA

Skicka ditt CV och ett personligt brev till sportchef@unitedmovement.se
Berätta i brevet varför du är den perfekta matchen för United Movement Cheer och hur du planerar att bidra till vårt framgångsrika team.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Vår filosofi är enkel: Always together - Always united!

--------------------------------------------------------------------------------------

Om att vara tränare i UMC

Tränare för träningslag

Om det är ditt första år som tränare kommer du oftast börja med att coacha något av våra träningslag. Du kommer få gå med en eller flera av våra erfarna tränare. Du kommer under säsongen behöva gå utbildning hos SCF för tränare och ledare. Vi kommer även rekommendera utbildningar via bland annan RF och gymnastikförbundet för att ge dig en stadig grund för vidareutveckling.

 

I ett träningslag är fokus på att lära ut grunderna i cheerleading och att ge de aktiva en positiv första bild för sporten. Det är viktigt att du som ledare är pedagogisk i ditt coachande och kan förklara varför övningar är viktiga. 

 

Våra tränare för träningslag arbetar nära deras ansvariga tränare.

 

Tränare för tävlingsförberedande lag

För att träna ett tävlingsförberedande lag behöver du ha visat tydligt ledarskap och god initiativtagningsförmåga. Du behöver vara beredd på att koreografera ett program till musik och utmana de aktiva inom olika moment, samtidigt som träningen ska kännas rolig och motiverande. Du behöver kunna hålla god struktur och visa på stort ansvarstagande.

 

Våra tränare för tävlingslag arbetar nära deras ansvariga tränare.

 

Tränare för tävlingslag

Våra tränare för tävlingslag bör ha flera års erfarenhet både som aktiv och tränare, samt visat på mycket starkt ansvarstagande och ledarskap. Du behöver ha god kunskap om den leveln du coachar och prestigelös i ditt ledarskap. Dina ambitioner är att bygga stark laganda och att alla aktiva ska utmanas och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Du behöver kunna ta kommandot i en grupp och även besitta god förmåga till att planera, strukturera och informera.

 

Våra tränare för tävlingslag arbetar nära chefstränare som strävar efter att stötta och följa upp regelbundet.

 

Always together - Always united!

 
SOCIALA MEDIER
SAMARBETSPARTNERS