SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Föreningen
United Movement

Vill du bli tränare?

Våra tränare är en viktig del utav vår förening då vi utan våra tränare inte hade kunnat erbjuda någon träning. Vi har många som vill bli tränare hos oss men samtidigt söker vi ännu fler för vår ständigt växande förening. För att bli tränare hos oss ska man minst vara 16 år gammal.

 
Brinner du för cheerleading och för att leda barn och ungdomar? Då kan du absolut vara den vi söker!
 
Fyll i din intresseanmälan i vårt anmälningsformulär så återkommer vi om det finns lediga uppdrag som vi tror kan passa dig.
 
Vi gör en bedömning baserat på:
- Ålder och erfarenhet
- Ledaregenskaper
- Pedagogisk förmåga
- Ansvarstagande
- Administrativ förmåga
- Förståelse kring vad det innebär att vara en förebild
- Utbildning och specialkompetens
- Matchning och behov
- Referenser
 
Brinner du istället för parkour och att leda barn och ungdomar får du gärna mejla kansli@unitedmovement.se med info om dig själv och tidigare erfarenheter samt vilken roll du tänker dig så återkommer vi så fort vi kan. 
 
Vi vet att vi har många både medlemmar och anhöriga till medlemmar som sitter med åtråvärd kunskap. Känner DU att du kan bidra med något specifikt till föreningen så får du gärna mejla kansli@unitedmovement.se med vad du kan tänka dig hjälpa till med. Tillsammans bygger vi föreningen. 
 
Har du frågor kring att bli tränare? Du är varmt välkommen att kontakta vår chefstränare på chefstranare@unitedmovement.se.
Om att vara tränare i UMC

Tränare för träningslag

Om det är ditt första år som tränare kommer du oftast börja med att coacha något av våra träningslag. Du kommer få gå med en eller flera av våra erfarna tränare. Du kommer under säsongen behöva gå utbildning hos SCF för tränare och ledare. Vi kommer även rekommendera utbildningar via bland annan RF och gymnastikförbundet för att ge dig en stadig grund för vidareutveckling.

 

I ett träningslag är fokus på att lära ut grunderna i cheerleading och att ge de aktiva en positiv första bild för sporten. Det är viktigt att du som ledare är pedagogisk i ditt coachande och kan förklara varför övningar är viktiga. Du kommer inför säsongen 21/22 tillhandagålla ett program med övningar som ingår i träningen för träningslag för att förbereda kroppen för de moment vi utövar i sporten.

 

Våra tränare för träningslag arbetar nära deras ansvariga tränare.

 

Tränare för tävlingsförberedande lag

För att träna ett tävlingsförberedande lag behöver du ha visat tydligt ledarskap och god initiativtagningsförmåga. Du behöver vara beredd på att koreografera ett program till musik och utmana de aktiva inom olika moment, samtidigt som träningen ska kännas rolig och motiverande. Du behöver kunna hålla god struktur och visa på stort ansvarstagande.

 

Våra tränare för tävlingslag arbetar nära deras ansvariga tränare.

 

Tränare för tävlingslag

Våra tränare för tävlingslag bör ha flera års erfarenhet både som aktiv och tränare, samt visat på mycket starkt ansvarstagande och ledarskap. Du behöver ha god kunskap om den leveln du coachar och prestigelös i ditt ledarskap. Dina ambitioner är att bygga stark laganda och att alla aktiva ska utmanas och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Du behöver kunna ta kommandot i en grupp och även besitta god förmåga till att planera, strukturera och informera.

 

Våra tränare för tävlingslag arbetar nära chefstränare som strävar efter att stötta och följa upp regelbundet.

Kompetensutveckling

Vi anser att kontinuerlig kompetensutveckling är mycket viktigt för att bygga upp ett hållbart ledarskap. Våra tränare erbjuds deltagande på SCF:s utbildningar, samt utbildnignar via RF och gymnastikförbundet. Vi arrangerar även en del workshops och föreläsningar internt, samt strävar efter att ta in exten tränarkompetens varje säsong. Vi lägger stort ansvar på tränarna själva att ansvara för sin egen kompetensutveckling och själva visa intresse för att utvecklas i sitt ledarskap.

 
SOCIALA MEDIER
SAMARBETSPARTNERS