SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Föreningen
United Movement

HÖG SÄKERHET – BRA LEDARSKAP – HÖGT I TAK
UMC ska verka för socialt och etiskt ansvarstagande. Vi vill som idrottsförening ta ett större samhällsansvar. Vi arbetar aktivt för en positiv kultur samt att skapa en sportmässig-anda bland våra cheerleaders och tricking/parkour aktiva. Vi vill med alla våra verksamheter utbilda och vägleda unga. 
 
Syftet med våra verksamheter är utöver att vi bedriver vår sport att vi även vill motverka alla former av våld, mobbing, näthat och verka för en positiv sportanda. Vi vill att alla aktiva, ledare och föräldrar inom UMC ska vara delaktiga och goda ambassadörer för föreningen och för sporten. 
 
Ungdomar skall utbildas i förebyggande syfte för att motverka mobbning, kränkningar eller riskfullt säkerhetstänk. Vi är i föreningen mycket konsekventa i hur vi förväntar oss att ledare, aktiva och föräldrar runt aktiva ska agera. Vi tillåter inte kränkande kommentarer eller handlingar och vi lägger stor vikt vid att bedriva säkra och skadeförebyggande träningar. 
LEDARSKAP

Höga krav på våra ledare. Vi förväntar oss att varje Ledare är tydlig i sitt ledarskap genom att informera och tala om för sitt lag vad som händer och vad de ska göra.


Utbildade & motiverade tränare. Någon har sagt att det är så dyrt att utbilda tränare ”tänk om de väljer att byta klubb” – Vår utgångspunkt är tänk om vi INTE utbildar våra tränare och de väljer att stanna kvar. Föreningen arvoderar tränare och lägger stor del av vår budget på att kontinuerligt utbilda dem.


Våra Ledare får rådet att prata med de aktiva så att de förstår, ibland kanske Ledaren måste förklara på olika sätt så att alla i gruppen förstår. Det är bra att lägga några minuter vid träningens slut och stämma av med gruppen vad som gick bra på träningen.


Låt deltagarna tänka ut något de själva var nöjda med från dagen, både träningsmässigt och socialt. Vi håller på med vår sport för att den skall vara kul! Ett tydligt ledarskap skapar trygghet och självförtroende vilket minskar risken för missförstånd, skador eller dålig stämning i laget.

SÄKERHET

Akrobatik, Cheerleading och Freerun har som i alla sporter risker. Vi lägger stort fokus på att alla Ledare och verksamma inom föreningen aktivt verkar för en hög säkerhet.

Genom att ha en:

 • Öppenhet (om skador, risker)
 • Kompetens (hur agera akut, förebyggande och vid rehab)
 • Högt säkerhetsmedvetande

Vi sätter säkerhet högre än ett tävlingsresultat. Det innebär inte att vi låter bli att göra avancerad akrobatik eller volter – men vi gör det med ett högt säkerhetstänk. Ledare har instruktion att agera direkt en situation uppstår. Ledare kommunicerar tidigt i gruppen de regler och förhållningssätt med gruppen.

BETEENDEN VI PREMIERAR
 • Ge beröm
 • Visa tummen upp
 • Krama kamrater
 • Hälsa på motståndare, domare, ledare och publik vid tävling
 • Vi hjälper alltid till om någon skadat sig eller liknande
 • Det är stort att be om ursäkt om vi råkat uppträda oschysst
 • Våga säga ifrån om man sett/hört/upplevt något som inte känns bra, antingen till tränarna eller direkt till en aktiv
 • Vi har nolltolerans mot alla former av diskriminering på grund av ras, religion, kön, ålder, sexuell läggning eller funktionsnedsättning
 • Hälsa på alla kamrater när man kommer till träning och tävling
 • Försöka vara med olika lagkamrater under övningar och i omklädningsrum, inte alltid med samma
 • Prova och märk hur det smitta av sig med ett positivt humör och kroppsspråk
 
SOCIALA MEDIER
SAMARBETSPARTNERS